Menu

Stadsmuseum

Het prachtige Stadsmuseum in Doetinchem laat de ontwikkeling van de stad Doetinchem zien. Het museum verduidelijkt de geschiedenis van de stad en de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Hoe deze stad van agrarische nederzetting uitgroeide tot de moderne stad die die nu is. Er zijn maquettes van de stad uit 1830 en 1940 te zien. De maquettes geven een duidelijke en mooi beeld.

Vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog vond er een verwoestend bombardement plaats in Doetinchem. U krijgt informatie over de belevingsverhalen van bewoners van toen met behulp van touchscreen en een luisterstoel. Erg leerzaam en interessant.

Er is een groot assortiment van historische voorwerpen, oude landkaarten, schilderijen, oude ansichtkaarten, tekeningen, etc. De kinderen kunnen rondneuzen in het kindermuseum. De informatie wordt anders weergegeven en verwoord, zodat het makkelijk te begrijpen is.

Wilt u extra informatie en meer belevingsverhalen horen? Dat is mogelijk door de vrijwilligers die op verzoek met u meelopen en informatie willen delen over het stadsmuseum en belevingsverhalen ten gehore willen brengen. Er kan worden deelgenomen aan de rondleiding.

Gebouw

Vanaf juni 2011 is het Stadsmuseum gevestigd in het rijksmonument ‘Het oude Postkantoor’ van Doetinchem. In 1920 werd het gebouw gebouwd naar ontwerp van Joseph Crouwel. Het gebouw is opgetrokken in Brabantse klinkersteen. Een opvallend accent is aangebracht op de hoek door de bouw van een toren met het trappenhuis. Tevens is het pand voorzien van vele fraaie details. In het oog springende details zijn de twee monumentale gebeeldbouwde wapenstenen aan weerszijden van de ingang met de Hollandse leeuw. Deze zijn vervaardigd door de beeldhouwer Willem Brouwer. Wilt u meer weten over het gebouw? Klik dan hier.

Openingstijden

De actuele openingstijden van Stadsmuseum Doetinchem kunt u bekijken op www.stadsmuseumdoetinchem.nl.

Locatie

Stadsmuseum Doetinchem
Burgemeester van Nispenstraat 2
7001 BS Doetinchem
Tel: 0314-335557
E-mail: info@stadsmuseumdoetinchem.nl
www.stadsmuseumdoetinchem.nl